Efter en tur på lekplatsen igår fick min lillebror agera hjälpreda i köket. Vi bakade hallonpaj. Han hade ansvaret över hallonen och att "provsmaka" degen och chokladen.
Recept: Hallonpaj med vit choklad
- 100 g smör
- 1 1/2 dl mjölmix
- 1 1/2 dl havregryn (ren havre)
- 1 dl socker
- 2 msk potatismjöl
- 250 g hallon
- 100 g vit choklad

Blanda ihop smör, mjölmix, havregryn och socker till en deg. Rör ihop hallon och potatismjöl. Hacka vit choklad. Smöra en form. Häll i hallonen i formen. "Smula" degen (den är så kladdig att den inte går att smula men ni förstår poängen ;)). Lägg ut den vita chokladen. In i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Servera ljummen med vaniljvisp, grädde, glass eller ät som den är.
Kommentera