Halloj!
Jag är nyss hemkommen efter att ha tillbringat några soliga dagar i Varberg tillsammans med en vän och hennes barn, samt min familj. Givetvis blev det grillat ena kvällen. Dock var vi mer kluvna till vad vi skulle äta till lunch. Då kom jag på att det både är enkelt, billigt och går snabbt att laga ihop pasta carbonara. Samtidigt känns det lite lyxigare och godare än exempelvis uppvärmda köttbullar. Carbonara visade sig vara perfekt till campinglunchen och därför delar jag med mig av receptet.
Campingcarbonara
(för två personer)
- Glutenfri Fusilli (mängd efter hungerskänsla)
- 1 paket bacon
- 1 liten gul lök
- 2 äggulor
- 2,5 dl grädde
- Salt & peppar
Koka pastan efter anvisningarna på paketet men häll av vattnet när det är någon minut kvar av koktiden. Pastan ska vara väldigt al dente, alltså fortfarande något hård, eftersom den sedan ska värmas ytterligare. Klipp baconen i mindre bitar och stek dem så att de blir knapriga. Hacka löken och separera äggulorna från äggvitan. Häll av vattnet när pastan är klar och häll istället på grädden. Rör ned bacon, lök och äggulor i pastablandningen. Värm hela blandningen på medelhög värme i tre till fem minuter. Provsmaka för att känna så att pastan har en bra konsistens. Tänk även på att ständigt röra om så att det inte bränner fast. Smaksätt med salt och peppar. För att lyxa till det lite extra -riv lite parmesanost över carbonaran. Voilà!
Kommentera