När jag fyller år vill jag äta sådant som jag tycker är extra gott och kan jag inte bestämmamig för vad jag vill baka för tårta, tja då blir det två tårtor. Jag gjorde en kladdkaketårta och en marsipantårta som båda blev mycket smarriga. Det var första gången jag testade att bygga kladdkakor på varandra. Eftersom jag la bakplåtspapper i formarna gick det utmärkt att få loss de kladdiga kladdkakorna och placera dem på varandra. Dock fuskade jag lite när det gäller den andra tårtan. Marsipanlocket inhandlades på Ica. Här kommer i alla fall receptet på favorittårtan som innebar en trip till chokladhimlen!
 
Kladdkaketårta med vit chokladkräm
Kladdkakan

- 200 g smör

- 4 ägg

- 6 dl socker

- 2 tsk vaniljsocker

- 2 dl kakao

- 4 dl mandelmjöl

 

Vit chokladkräm

- 100 g vit choklad

- 3 dl grädde

 

Garnityr

- Physalis

- Strössel

- Marspianros

 

  

Vispa ägg och socker poröst. Häll i smör, vaniljsocker och kakao. Vispa. Vänd ned mandelmjölet och rör om. Klä två formar i bakplåtspapper. Häll hälften av smeten i en form och hälften i en lika stor form (eller använd form ett till smet två efter gräddning ett). Grädda var för sig i mitten av ugnen i på 225 grader i 10-15 minuter. Värm den vita chokladen över vattenbad. Vispa grädden och häll över den smälta chokladen i grädden. När kladdkakorna kallnat, lyft ur den ena kladdkakan med hjälp av bakplåtspappret och lägg över den på ett uppläggningsfat. Lägg ett jämnt lager av chokladkräm över kladdkakan. Lägg över den andra kladdkakan och vips så börjar det likna en tårta. Klä tårtan i chokladkräm och garnera efter tycke och smak. Jag tycker att physalis passar fint till. Sen är det bara att dela tårtan med nära och kära som också älskar choklad.

 

 
 

Kommentera

Publiceras ej