Hej hallå alla helgfirare!
 
Här har ni en som jobbar jag både lördag och söndag men kommer njuta desto mer av tre dagars ledighet därefter. När det är sommar kan det hända att det blir några middagar på uteserveringar och hos vänner. Därför är det himla smidigt att ha ett gäng med matlådor i frysen redo att hänga med som jobblunch. I torsdags gjorde jag därför några extra pizzor att frysa ned. Av två satser pizzadeg blev det fyra små pan pizzor och två stora mellantunna pizzor. Genom att använda olika topping får man även lite variation. Mitt tips är att inte göra degen för tunn eftersom pan pizzan blir lite fluffigare och lite godare. Jag har bara gjort degen med hjälp av bakmaskin men jag hoppas att det också går om man har tålamod med degkrokar.
 
Glutenfri Pizza
(fyra små pizzor eller två stora)
 
- 25 g jäst
- 2 dl vatten
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 tsk salt
- 4 dl glutenfri mjölblandning
 
Exempel på fyllning
- Passerade tomater/tomatsås
- Pizzakrydda
- Skinka
- Ost
- Mozzarella
- Prosciutto
- Pesto
- Champinjoner
 
 
 
Smula ned jästen i en skål. Värm vatten till fingervärme. Blanda sedan vattnet och jästen så att jästen löser sig. Rör ned fiberhusk och låt blandningen svälla i tio minuter. Häll i olivolja, salt och mjöl. Arbeta degen ordentligt, helst i bakmaskin. Låt degen jäsa i 30 minuter. Strö lite mjöl över bänken och knåda degen. Dela upp degen och baka ut till pizzabottnar. Lägg bottnarna på en bakplåtspappersklädd plåt. Nagga bottnarna och lägg på fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, 12-15 minuter. Enjoy!
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej