Och snart i tv-rutan! Idag drog nämligen Bonde söker fru igång igen. I flera år har jag suttit uppkrupen i soffan med ett leende på läpparna och kollat på just det programmet. Ofta har jag tänt levande ljus och ätit någonting gott. Dagen till ära bakade jag kärleksmums. 
 
Receptet på kärleksmums hittade jag i tidningen Glutenfritt.  Min enda förändring var att jag använde glutenfri finmix istället för grovmix. Och det blev så gott! Mjukt, saftigt och massor med chokladsmak. Både sambon och jag åt två bitar...
 
Kärleksmums
 
- 150 g smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 1/2 dl mjölk
- 4 1/2 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao 
 
Glasyr
 
- 50 g smör
- 3 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 msk bryggt kaffe
- 2 msk kakao
 
Garnering
-Kokosflingor
 
 
 
 
 
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i mjölken. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och häll sedan ner i smeten. Tillsätt smöret. Vispa så att det inte gömmer sig några klumpar. Häll smeten i en bakplåtpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Låt sedan kakan kallna. 
 
Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienser till glasyren. Vispa bort klumpar. Ställ i kylskåp medan kakan kallnar. Bred sedan på glasyren och toppa med kokos. Skär kakan i fyrkanter, lagom att dela med personer du tycker om.