Idag planerade jag in en dejt med min kära partner. Eftersom dagen bjöd på mycket sol tänkte jag att en picknick skulle vara härligt under kvällen. För att ha någonting att lägga i picknickkorgen testade jag att baka två olika sorters muffins utifrån ett sockerkaksrecept. Äpplemuffinsen får jag jobba vidare med, men chokladmuffinsen blev riktigt goda! Sambon på bilden nedanför åt till och med två stycken. Receptet hittar du längre ned.
Recept: Chokladmuffins med nougatgömma
(Blir ca 20 stycken muffins)
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl fin glutenfri mjölblandning
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk fiberhusk
- 1 dl mjölk
- 50 g smör
- 4 msk kako
- 3 "stycksak" dubbelnougat (Obs! Står på att produkten kan innehålla gluten. Välj annan nougat om du är väldigt känslig mot gluten)
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ned de torra ingredienserna. Värm mjölken tills den börjar koka. Lägg i smöret i kastrullen och låt det smälta. Häll det över mjölblandningen. Vispa ihop. Lägg i formar, ca 20 stycken. Dela nougaten i 20 delar och tryck ned i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna och ät sedan som de är.
Kommentera